Gatehobby

Om GATEHOBBY

En dag när jag hämtade vår 4 åriga dotter på förskolan hade hon gjort en färgglad och rolig figur i pärllera. Jag och min man som alltid har tyckt det är roligt med leksaker och hobbyprylar blev naturligtvis nyfikna på den där pärlleran. Efter lite googling hittade vi den på nätet. Vi köpte hem några färger så att vi kunde pyssla med vår dotter. Den tog väldigt snabbt slut, förpackningarna var små och dyra samt åtgången stor för en 4 årings lek. Det måste vara fler än vi som tycker så. Då kom idén att starta en web-shop. Om man köper större volymer, bör man få ett billigare pris. Vi får helt enkelt börja sälja lera. Några kompisar fick testa leran som vi hade beställt via www.alibaba.com och www.aliexpress.com .
Kompisarna ville köpa mer, så det var bara att köra igång.

Men hur skulle vi kunna hitta större förpackningar, med hög kvalité, som var CE märkt, godkänd för barn och var billigare? CE märkning och kvalité är oerhört viktigt för oss. Man ska känna sig trygg när man använder produkterna. Genom att produkten är CE märkt är den kontrollerad och godkänd av tredje part.

Vi började leta efter lämplig leverantör i Kina då vi är bekväma med privatimport sedan länge. Dessutom är vår uppfattning att den prisbild vi har i Sverige beror nog ofta på de stora importörerna i Europa. Det svåraste var att hitta en leverantör som har CE märkta produkter samt leverera i deras tycke små volymer. Efter ett antal mail fram och tillbaka, (ca 30 A4-sidor mailkonversation), har vi hittat en leverantör som uppfyller samtliga krav, samt erbjuder bra produkter till ett rimligt pris. Vår målsättning är att det skall inte vara mycket dyrare att handla hos oss än vad det är att privatimportera. Samtliga produkter som vi säljer har vi testat själva, om inte produkten håller en hög kvalité vill vi inte sälja den.

Priserna hålls nere trots små volymer tack vara att vi inte lägger stora pengar på branding, produkterna levereras under eget namn och i originalförpackning.
Webbshop och dess innehåll sköter min man och jag ansvarar för ekonomi, shipping, certifikat osv.

Att pyssla med modellera är kul både för stora och små. Min man är väldigt pysslig och har gjort de flesta figurer som visas på hemsidan. Han sköter även fotografering och video. Man kan göra roliga figurer, kylskåpsmagneter, fotoramar, handavtryck m.m. Modelleran fäster på all slags material, endast fantasin sätter gränser. Vi närmar oss dessutom årets största högtid som dessutom infinner sig under årets mörkaste period, perfekt för julpyssel med barnen. Tillsammans skapar familjen unika och personliga julklappar som t ex fot och handavtryck. Styrkan med modellera är att alla kan vara med, de minsta kan använda formar eller klä en färdig form medans de äldre kan låta kreativiteten flöda. För GATEHOBBY är det viktigt att erbjuda bra och roliga hobbymaterial till rimligt pris. 

Detta gjorde att GATEHOBBY startades våren 2016 på landsbygden 1,5 mil söder om Hjo. Det kommer att finnas lite olika saker på hemsidan. Den kommer att utökas, förändras allt eftersom vi hittar nya roliga prylar.


Välkomna till GATEHOBBY!


Anna-Lena Pettersson